Harde wafels

Een vriendin maakte me erop opmerkzaam dat vandaag (25 maart 2022) nationale wafeldag is. Maar dit recept kreeg ik jaren geleden van een Limburgse vriendin als ik beloofde ze op oudejaarsdag, de Limburgse wafeldag, voor haar te bakken. Voor mij maakt de dag niets uit, als je zin hebt in wafels, bak ik met plezier wat wafels. Niet zoveel als in dit recept, want dan eten we ze nog weken, maar met een kwart van de ingrediënten komen we een heel eind.

Gang Gebak/koek/cake
Keuken Vegetarisch

Equipment

 • wafelijzer

Ingrediënten
  

 • 1 kg patentbloem
 • 2 pakjes boter
 • 500 gram suiker
 • 2 pakjes vanillesuiker
 • 4 eieren
 • zout
 • backin
 • scheutje water of melk

Instructies
 

 • Bloem, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar roeren. Darna de eieren erdoor. De boter in stukjes erdoorheen doen. Deeg kneden. Als het deeg te stijf is, een beetje lauw water of lauwe melk toevoegen.
 • Van het deeg gelijke bolletjes maken en een beetje plat drukken.
 • De wafels bakken in het wafelijzer.
Trefwoord oud kookboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *