Geluid van de stilte

Ik loop met Jack richting park. Al voordat we daar zijn ontmoeten we Nova met zijn baasje. Ik maak een praatje terwijl Jack en Nova om elkaar heen snuffelen. Dan gaan we ieder weer een andere kant op.

In het park zien we Brutus, de uit de kluiten gewassen  Newfoundlander pup van de achterburen. Alhoewel Jack voor een teckel redelijk groot is, is hij geen partij voor Brutus. Dus ik zwaai even naar het baasje van Brutus en loop verder met Jack. Vandaag heb ik geen dringende plannen, dus wandelen we wat verder dan anders.  Jack charmeert onderweg nog een vreemde, maar een kwartiertje later staan we  dan toch in het buitengebied, midden tussen de weilanden.

Hier op het zandpad tussen de weilanden is het voor Jack ook interessant. Met zijn neus bijna vastgeplakt aan de grond snuift hij alle geuren op.  Ze zeggen dat dit voor een hond zoiets is als de krant lezen. Dus ik laat hem rustig snuffelen en kijk zelf ook om me heen. Er staan wat koeien in de wei, heerlijk te niksen. We slenteren zachtjes verder en staan dan weer even stil. Ik sluit mijn ogen, dit is het goede leven: lekker in het zonnetje en alleen het geluid van het zachte ruisen van de wind.

Mijn gedachten gaan naar de afgelopen maanden, waarin de radio in mijn hoofd altijd aan stond en mijn benen niet stil konden staan. Hoe anders is dat nu.

Ineens hoor ik iets dat ik niet goed kan thuisbrengen. Een soort geritsel gevolgd door een geluid alsof er iets scheurt, krshhhh…prrt. Nieuwsgierig doe ik mijn ogen weer open. Ik zie nu ook wat vogels in de wei. Maar het is alweer stil. De vogels huppen geluidloos verder en de koeien staan rustig te herkauwen. Jack is er zelfs bij gaan liggen. Het enige geluid dat ik hoor is de wind.

Ik wil net verder lopen wanneer de dichtstbijzijnde koe haar kop naar de grond buigt, haar tong om een pol gras slaat en prrrt het gras net boven de grond afscheurt.

Ik moet ontzettend lachen om mijn eigen verbazing. Nog nooit had ik het geluid gehoord van een koe die gras eet.

2 gedachten over “Geluid van de stilte”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *