Brandschoon

Rosa opent voorzichtig de deur tussen de appartementen. Ik sta met mijn rug naar haar toe en gooi een hondenkoekje onze gang in. Punker is even afgeleid en rent er naar toe. “Nu, “ zeg ik en we stappen samen door de deur en doen ‘m snel dicht.
We zijn nog nooit in het appartementje van Sofia geweest, dus we kijken nieuwsgierig rond. Geen spoor te bekennen van Daisy. Alhoewel? Als we wat beter kijken zien we dat de vloerbedekking pluizig is van de kattenharen.

Sofia moest voor haar werk een paar dagen de stad uit, dus had ze ons gevraagd om Daisy eten te geven. Ze zou het eten klaar zetten in haar keukentje op de magnetron.

We vinden de magnetron in een ingebouwde kast in de woon/slaapkamer. Dat is blijkbaar de keuken. De bedbank ligt bezaaid met kleding en beddengoed.
Sofia had al gewaarschuwd dat Daisy wat schuw was, dus ze komt niet wanneer we haar roepen. Er staan wat kleine blikjes kattenvoer en een klein bordje op de magnetron. Als we een blikje opentrekken komt Daisy toch uit de badkamer geslopen.
We zetten het voer op de grond en doen voorzichtig wat stappen achteruit om Daisy niet af te schrikken. Ze heeft honger en valt meteen aan op het eten. De helft van het eten gooit ze naast het bordje. Plotseling blaft Punker aan de andere kant van de deur en Daisy schiet verschrikt de badkamer in.
We twijfelen of we alles zullen opruimen? “Misschien dat ze straks in alle rust nog terugkomt voor de rest,” zegt Rosa. We besluiten alles te laten liggen.

De volgende dag houden we Punker weer voor de gek om naar Daisy te kunnen gaan.
We lopen direct door naar het keukentje en zien tot onze vreugde dat het bordje en de vloer brandschoon zijn. Daisy ruimt blijkbaar iets beter op dan haar vrouwtje.

En ze is ook niet meer zo bang, want ze steekt haar kop al door de badkamerdeur en kijkt ons nieuwsgierig aan. We trekken weer een blikje voer open. Daisy begint ook nu meteen te eten, maar als ze klaar is met eten ligt de helft van het voer weer naast het bordje.
“Als Punker dat doet, gooi ik het weg,” zegt Rosa. “De volgende dag heeft ie dan weer genoeg honger om wel alles op te eten.”
Ze pakt de vork en wil het voer weer op het bordje schrapen. Maar dan stoot ze me aan en zegt: “moet je kijken!” Er loopt inmiddels een kolonne mieren vanaf de muur naar de  het bordje van Daisy en weer terug en een deel van het voer is al verdwenen.

Blijkbaar heeft Daisy een schoonmaakbedrijf ingehuurd. “Misschien kan Sofia ze trainen om haar kleding op te ruimen,” oppert Rosa.

2 gedachten over “Brandschoon”

  1. Mooi die opbouw; plotse duik in het verhaal, interessante, leuk om te lezen kabbelende beschrijving, verrassende conclusie. Top gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *